going to Architecture school?

FAQ: Jawapan selalu orang nak tau
Interview 1: UKM,UTM
Interview 3: Interview question
Part 1: preparation
Part 2: First sem studio
Part 3: Manual guide to buy archi PC desktop
Part 4: Studio sem 5

Followers

Tolong Isi Tabung Saya :)

Wednesday, January 26, 2011

pitam secara tiba-tiba

Malam tadi tiba-tiba je cik vio pitam 
kejadian berlaku pada jam 11 malam
menyebabkan cik vio heran nape leh jadi cam ni..
bila search ngan inchik google ni la yg cik vio dapati:

Syncope : adalah istilah perubatan untuk keadaan pitam secara tiba-tiba, biasanya sekejap tapi boleh pengsan disebabkan oleh bekalan darah dan oksigen yang kurang di otak.

Pergh sampai sekarang pown cik vio rase pening lagi mase tiap post ni. tapi memikirkan sudah lama cik vio tak wat new post makanya cik vio gagahkan juga diri ni...

agak-agak apa ya yang menyebabkan cik vio pitam? 
does anyone know?

The situation before syncope : i was standing in the shop. I waited for my binding order and then suddenly i felt dizzy and get out from the shop. I sat on the bench and then everything become fuzzy.
My question is....'why is this happend?'

Tuesday, January 18, 2011

Through the trees

For all my fellow friends...
luv u guys so much..
thanx for the cheerish all of u brought in my life..
i'll never forget it...

 copyright: i claimed that this is my property..my own picture:)
 do not copy without permission :)

I'll always remember our old times..
our joyful moment...

18/1/2011, 4:14pm : I stared at the laptop for a moment before i wrote the entry....there's so much thing i would like to share with all of u..i hope u'll enjoyed reading it..

ok2 da2 kang ada plak muak nak bace dlm english hehe ok2..cane erk nak start?
ok laa..skang ni ak da pown masuk sem dua kat School of Housing,Building and Planning , USM,Pulau Pinang. Alhamdulillah berjaya melanjutkan pelajaran dalam bidang yg kiranye mmg idaman ak la. (urgh! everyone knows that?). Cukup2 pasal ni hee pe yg ak nk katekan kat sini pasal pe ak sangat2 menghargai kehadiran korang dalam hidup ak...

Here the stories begin...

SKTAAM: time skolah rendah ni..mule2 ak kelas 1Berlian..ak xingat ngan sape lagi fes2 tu.. tapi after few days kite rombak kelas..I was in 1Zamrud after the shuffled. Pastu dari darjah satu sampai la darjah 6...ak ase classmate ak xbanyak b'ubah sikit2 je ubah..tu pown kalo ade org turun kelas or naik kelas..and tu pown kelas juz tuka2 name dari zamrud ke intan ke permata..ak pelik gak la nape ntah ak xpena2 turun kelas haha padahal ak ni bese je bukan harapan skolah pown..
kawan rapat ak time skola rendah pling ak ingat Diyana Mardhiah...haih rindu plak kat dye ni..tapi malangnye pas abes form 3 ak lost contact da ngan dye ni :( ....and then mse darjah 4 ak agk rapat dgn Hamnah Farohiyyah...darjah 5 camtu dye ni pindah kedah tapi mse form 2 dye pindah sebelah umh ak jd jiran plak! haha but now she's at semenyih..pena la gak contact tp skang ni cm da lme je lost...huuu
pas abes je UPSR lak....ak cm t'kejut la ngn result yg x ak n mne2  ckgu sangke..thanx to Shahirah Zulkifli sebab selalu gak dye ni aja ak math..kalo tak sebab dye..pergh payah gak la...classmate lain yg ak still ingat lagi cam atiqah yusan, fatin nazirah,fatin atiqah,umi nasirah, siti zulaikha, zafirah, shafika, aqilah, amira izani, syikin,nik,kamal, najmi,hafiz,danial,azim,liyana, amzar, zulshahrin,zulkifli, andrianto,athif, hazreen, farina yg xde name tu sorry sangat2 huhu i juz got short term memory hehe...maaf 3x..ak ingat lagi tyme perhimpunan selalu gak la berborak ngan azim ni haha ntah pape ntah..si Athif plak ak ase cam pena je bertekak dgn dye huhu.....ingat
lg farina panggil ak pe'ah haha ak mmg tak ske nme tu tp ble pk2 blek MOJ..haha lawak kot!

Menengah rendah: Sedeh gak la mohon MRSM tak dapat huhu last2 pi jela SM Convent Bukit Nanas under yayasan selangor, ATPN....ak ingat gak la ak ade pet sista name dye Ila Naquiah...pas ak blah dari atpn, ak contact lg ngn dye tapi sampai ak form 4 je....abes skolah ak pown xtaw da dye kat mane skang..try gak cari fb dye tp xjumpe2 huhu "sis, if u ever read my blog i would like to know where have u been and i miss u :) " pastu ak ingat lagi korang2 sume rajen gak ak tulis surat bagi korang..tapi korang  xbalas sgt pown hhuhu..thanx kat Ummi Ainaa sbb slalu jadi posmen hehe to: Najia, tak sangka kita jumpa balek kat maktab and even now kat hbp! eventhough we're not that much too close but -still close and i like to be with u as part of my fellow friends :)  Tasha and Aishah, ak ingat lagi korang..tak taw korang ingat ak lg ke x hehe senang cite..sape2 yg ak pena bergambar ak still ingat..memang takkan lupe,...
gambo mude2 haha 

kat SMKAJ- ni mmeng kenangan indah! ngan dak2 3F and ostel! 'We unite' tema geng ostel ak dlu huhu to : Syira, Siti, firah, oya, sab, reen, amalia, odah, zati, pah,noor, tip, jijie, e-kin n syima rindu korang and kenangan kite especially tyme form 3! Time kte gado2 dulu berantakan memang sedeh huhu tapi bile da ok ak rse hepy kot,,huhu tapi pape pown 'biarpun jarak memisahkan namun tiada noktah kasih' antara kita sume..miss Az-Zinnirah....tyme' fly' pi leisure mall ak xleh lupe haha lawak sgt2! Kowg lak ske kenen2kan ak ngn si dia tu haha tapi jadi kenangan sudaa...and mse kat skola ni gak la ak kenal ngn sumone yg pena tinggalkan kesan plg dalam hati ak..huhu kepada org tu tahniahlah! XP kalo anda terbace la erk...sy nak mintak maaf sangat2 secara terbuka atas pe yg sy pena cakap dulu and wat awk sakit ati sume....sy da nyesal..betul2 nyesal...pas abes je PMR bulan 4 tahun 2007 ak blah pi MRSM Kepala Batas..akhirnya impian ak nk pi mrsm tercapai..berkat doa ibu ayah, usaha ak and redha Ilahi...

MRSM KB- pergh..mase ni memang betul2 mencabar...zaman form 4 memang galak! haaha tapi ak still baik lagi xD  fes masuk ak b'kenalan ngan dak homeroom ak, Hr Rohani and Hr Suzana sebab mse tu 'mummy'  takde lagi pi kursus kot...' fes tyme kenal de'in, fiza, daia, yong,trio anis ( sofea, ira, bob) , afiq, king, eric, along and ca'er pastu ak mule2 takleh masuk betul ngan konsep hr ni naseb baek la lame2 ok huhu ingat g de'in and along gado2..cuak ak! tapi at last bile dorang da ok balek tyme form 5 ak tersangat2 la lega..Alhamdulillah, Thank You Allah!bile form 5 lak dak2 merbok ade yg pindah kat maktab...hr ak dpt 2 org ahli baru..Nizam and Ke-oi. .mule2 ktowg mmg anti dak due orang ni sbb tgk cam b'lagak bgus huhu tapi adat la bila org baru msuk mst xdpt trime...but last2 tgk dorang ni ok je..bertanggungjawab la gak ngan hr ni...i'm happy with all u guys...dun ever forget our hr...:)
cube lame..305 kan? ak tuka cube ni pown sbb ade syira and ainaa mule2 haha tapi best gak kawan ngan kowg..thru rabie a.k.a mama i met him..:) nabila, wan, umira..lame da tak jumpe kowg sume..engat lg dlu2 sume ske bercerita haha...
 kenangan dengan dak2 404/504 sesi 07/08 memang happening! macam2 kerenah..paling best mase besday Ket, haha abes sume orang men tepung...sian gler kat ket..huhu skang ni ramai da fly jauh2..kat korang sume gud luck la eh..nanti 1 day arap2 sempat jumpe lagi...
to my dear frenz: din, ema, nasman, jiha, ali,izral and azrai thanx for the wonderful moment we ever had....i love u guys :) tak lupe jugak kat Chong, Emma and others....my next door bff: Aina and hani thanx! lame da xjumpe kowg berdue ni!

 PLKN-ak company Delta dulu.. kat plkn ni ak malas nk show up sangat..huhu ntah nape ak lg ske menyepi dari menonjol..but at last ak masuk debat plkn haha saje2 da terkene redha jela...bff plkn : Pika, aini and Sandhy ngan kowang la ak share problem mse kat plkn huhu ingat g gle2 nye ble ngn kowgkn? hee xD tak lupe kat mira and also my twin, donald duck..where r u mei mei? Wat meton, tahniah :D jeles kot ngan ko! kenagan ngn kowg ak xkan lupekan eventhough kem kte takde la best sgt..tp nasib baik kowg happening! xde la mati kebosanan kte 3 bulan kat sne...to my debates partner Gan and Faiz, gud luck wherever u're....izzah, thanx for being such gud frenz to me mse klas negara dulu..tak lupe gak kengkawan len huhu....rindu gak ak kat dorm AW16...kecoh kot rita! mane ntah dye skang...



KMPh- mse ni ak rse cam agak skema sebab asik study je..tapi pointer bese2 je tak gempak mane pown huhu tapi ak hepy tolong dak2 tutor ak and ditolong dowg....ak memang xkan lupekan 2F09! kowg TERBAEK! huhu to :zara, kak ani,kak gee, nad, fara, ayu, rachel, kak nety, kak wani, kak zira, kak jie, shuk, jupi, apih, kz, emi, sheikh, faris, zul, azfar, ijat,
tyme outing ngan kowang pi TC, megamall and umah jupi mmg best! wat rumate tersayang a.k.a .'pojaan'  club members, ecah, iema and tina..kenangan tyme besday paling meriah! syg korang! huhu t kte jumpe eyh?Ari fes dafta tu mmg mcm2 expression ak rse sal kowg..especially tina, nmpk gle sombong! haha rakan-rakan PRD yang baik2 belaka thanx for everything, kalo ade salah paham or kekhilafan harap dimaafkan...


USM- skang ni baru masuk sem due ak kat sini.....4 sem lagi...ak x expect pown msuk u ni mule2...target ak utm..tapi da dpat ak terime je...fes2 ak rase janggal gak sbb why in the world i stuck in penang! AGAIN?!! after several months i managed to overcome with the deals...nasib baiklah ade dak2 gile ni kat sini huhu bebanyak terime kasih and sayang wat asma,selamah, adaa, anis, ieyfa,lyn and nat. tanpa korang malaplah idup kat usm tercinta ni haha kepada budak2 debat..thanx jugak sebab banyak aja ak erti kehidupan yg lebih matang hehe thanx to kak shaza, emma,abg haja, abg hafiz, hady,abg koko and abg eyzal. memang best lepak dengan korang...tak lupe jugak wat warga  HBP....yang terlibat secara langsung atau tak dalam hidup ak...perjalanan tiga tahun ngan kowg sume mesti jadi macam2 tak kira la suka or duka tapi papepown hopes that our friendship will never ends....

p/s: kepada insan2 yang pernah singgah dalam hidup saya thanx for everything....i won't forget it eventhough we haven't talked much now onwards....and to my life sunshines keep glowing and shimmering for me....


end: 6:39 pm

Friday, January 14, 2011

Thursday, January 13, 2011

ArchiWeek-Archistiq

video

Enjoy the show:) this is my art works..
I do not plagriated and please DO NOT COPY WITHOUT PERMISSION ..
thanx :D

Sunday, January 9, 2011

A day at the Espenade a.k.a Padang Kota

Semalam best gler jalan2!
Penat kot sampai tertido-tdo dlm bas rapid huhuhu
Mule2 pi georgetown sebab nak pi beli tiket train
yela..CNY nak dekat...nanti tak de tiket payah!
aku pi beli tiket train dengan coursemate merangkap neighbour bilik sebelah...

Pergh memang best kot makan-makan tepi laut..angin laut yg sepoi-sepoi bahasa...cewaaahhhh!
huhu jom la mai penang makan-makan kat padang kota k...


Sunday, January 2, 2011

Pemain Malaysia bakal ke Man Utd?


sumber: encik google

Selepas dua jam perlawanan Piala Suzuki AFF berakhir,Sir Alex  Furguson ni berhasrat nak jadikan encik Khairul Fahmi kita ni pengganti Van de Sar. So, positionnye mestilah goalkeeper!

Ni la ayat Alex Ferguson:  
"Van Der Sar is one of the best goalkeeper we ever have, but when he says the desire to retire, we need someone who can keep the goal and he (Khairul Fahmi) is the best candidate we have for the time being" said Sir Alex Ferguson."
Sumber:man utd

Tahniah kepada pemain negara kerana berjaya membuka mata Manager Kelab terkenal Man Utd. Ini adalah satu petanda baik dan tidak mustahil pasukan bola sepak negara akan menjadi lebih mantap =)

link

Related Posts with Thumbnails