going to Architecture school?

FAQ: Jawapan selalu orang nak tau
Interview 1: UKM,UTM
Interview 3: Interview question
Part 1: preparation
Part 2: First sem studio
Part 3: Manual guide to buy archi PC desktop
Part 4: Studio sem 5

Followers

Tolong Isi Tabung Saya :)

Thursday, May 12, 2011

Kes Simbah Asid sekitar KL: Hati-hati!

gambar hiasan sumber: inchik google

semakin hari pelbagai isu yang timbul..hari tu kecoh pasal Osama pastu isu agama and then the latest one ISU SIMBAH ASID. Ape kejadah depa ni sume tak da kije len agaknya! Ok here's the story I would like each of my readers to know.  

Kronologi: 


  • 2 March : 8 orang pelajar sekolah rendah dan seorang guru disimbah corrosive acid
  • 13 serangan di KL dan 1 di Negeri 9
  • 7 May: seorang wanita dan anaknya yang berusia 1 tahun
  • Bukit Aman CID menerima 3 laporan dan serangan ini dipercayai dilakukan individu yang sama
  • Kebanyakan mangsa terdiri daripada golongan wanita dan kanak-kanak
  • Polis masih melakukan penyiasatan dan penjenayah masih bebas diluar sana
  • Suspek dipercayai adalah s'orang atau dua orang individu lelaki India
  • Lokasi menjadi sasaran: kawasan sekolah, tempat menunggu bas, stesen LRT dan kawasan yang tidak sesak
sumber: The star dan Utusan Malaysia


As for cautions and safety, ladies don't walk alone and make sure u save police hotline :03-2115999 Cik Vio teramatlah risau dengan kes-kes yang jadi hari ini. Harapan kami, rakyat Malaysia penjenayah ni diberkas segera. Wat huru-hare je kan? Agak-agak salah tak kalo doa mintak kat Allah penjenayah ni dapat balasan macam mati kene langgar trailer ke? hee :p ape-ape pown kite amek langkah berjage-jage orite?

p/s: takut nak keluar macam ni @.@


2 comments:

  1. takutnya...apela mamat ni nak...perempuan patut dilindungi bukan ni yg dilakukan...

    ReplyDelete

link

Related Posts with Thumbnails